Saturday, November 26, 2005

Fra tanke til lyd

Mine overvejelser til denne lyd opgave har bl.a. været at jeg gerne ville lave noget der afspejler min dagligdag. Sangen om dyrene på landet er en vi bruger i vores legestue og som bl.a lær børnene hvad de forskellige dyr hedder.

Allerførst havde jeg meget bøvl og kunne ikke få optaget nogen lyd trods ihærdige forsøg, indtil min kære mand fandt ud af at computeren var gået i stykker. Det var heldigt tror jeg...ellers var jeg eksploderet fuldstændig, da min lunte på det tidspunkt var meget kort.

Jeg Brugte Audacity til min opgave fik lyd optaget fra en anden computer, overførte det til min egen computer og åbnede den i Audacity hvor jeg allerførst redigerede i min eget optagelse. Slettede enkelte steder og skruede lyde op med 25% 3 gange.

Dernæst gik jeg på opdagelse i Finds Sounds hvor jeg fandt tog fløjt, tog kørsel med bevægelse på og alle dyrelydende. Jeg lagde hver enkelt lyd i sit eget spor. Fandt efter nogen tid ud af at jeg kunne bytte sporene rundt og flytte et lyd spor op så det kom lige under min optagelse. Det gjorde det lettere at finde det nøjagtige sted at lægge starten af lyden der skulle lægges på. Man kan også se hvor lang en pause i optagelse der er. Eksempelvis kunne jeg se at jeg efter 1. dyrelyd havde 3 sek. hvor der ikke var lyd. Det fyldt jeg op med spredte klapsalver for at lave lidt sjov.

Da jeg var færdig konverterede jeg til Mp3 med LAME og lagde det på podomatik. Her gik det galt, jeg glemte i 1. omgang at publicere det inden jeg lagde det på min blog, så der ikke var lyd på. Efter flere (mange) forsøg funkede det.

Det har været en udfordrende opgave som har krævet meget tid, men jeg er glad for resultatet og glad for, at vi har fået lyd med i vores arbejde, så det ikke kun er rent visuelt.

Dorte

Friday, November 25, 2005

Lydopgave "ud på landet"

Tuesday, November 22, 2005

Postkort

Wednesday, November 16, 2005

Kort til enhver lejlighed



Her er mit 1. kort jeg synes det er smaddersjovt og rigtig smart at man kan lave sine egne kort.

Det er meget let at lave kortene og det er noget man kan bruge sammen med børn

Leg med mosaik




På Flickr kan man også lave flotte mosaiker og sådan en måtte jeg også prøve at lave. Her har jeg lavet en med mine strandbilleder sammen med lidt forskelligt af mine andre fotos.

november kalender



En kalender med et billed fra en god dag på stranden i sensommeren.

Saturday, November 12, 2005

Opgave 2 - annimation

Image hosted by Photobucket.com

Så fik jeg bevægelse på, så det lille insekt bevæger sig. Lone der har haft de samme problemer kunne hjælpe mig videre. Jeg oprettede mig i PhotoBucket, hvor jeg opload' min annimation. Der kommer der en lille kode som blot skal ligges her hvor man skriver tekst og så funker det :-)

Yes mand..

Thursday, November 10, 2005

HAV COLLAGE og arbejdsgang


Støøn puhaa..

Jeg er stolt som en pave endelig funker det. Dette er den opgave jeg har brugt længst tid på længe. Jeg har bøvlet frem og tilbage, forsøgt igen og igen siden søndag.

Det er mærkeligt som tingene er alt for svære når man ikke kommer nogen vegne og det hele bare driller. Først lavede jeg en rum Collage i 3 lag med planter, stjerner og en rummand. Men det var ikke en rigtig collage som eks. Ruth eller som Lone havde lavet. Det lignede noget en meget dygtig 3 årig havde klippet ud *LOL*

Men så i dag faldt ti-øren og min 38 årige hjerne kunne pludselig se ideen med lagene. At billeder ligger ovenpå hinanden i den række følge og placering jeg kan bestemme ved at rykke lagene op eller ned. HURRA for en AHA oplevelse..... Jeg ved godt Helen prøvede at forklare det så selv hjerner i bak gear burde kunne være med. Men jeg kunne altså ikke .... før nu..

Billederne er resize' inden jeg har lagt dem i Paint net, hvor jeg prøvede mig frem ved at tænde og slukke lagene og flytte på billederne så de lå som jeg gerne ville have.

Mange hilsener

Dorte

Så nu er jeg glad

Tuesday, November 01, 2005

Vold, blod og splat..

Halløj :-)

Efter at have læst Carstens indlæg på hans blog omkring dullerne og voldelige computerspil, så kan jeg ikke lade være med at tænke over at der er modsætninger i drenge / pige kulturen - og hvor mange kvindelige pædagoger elsker voldelige computerspil??

Jeg ved fra mine egne 3 drenge, at de ikke er potientielle massemordere og voldsmænd selvom de spiller spil der efter min mening er meget voldelige. Det jeg kan se foregår er leg, de har det sjovt sammen giver hinanden gode råd til at klare "overbossen" osv.

Men det er da en overvejelse vi som pædagoger er nødt til at gøre: Med hvilke øjne ser vi på henholdsvis drengenes og pigernes forskellige kultur på nettet i eks. SFO' en. Er vi måske endda dem der skal være med til at vurdere kvaliteten, så giver Carstens udtalelser om at medierne først får deres betydning ved brugen grund til overvejelse som pædagog, især at opfattelsen af medierne er afhængig af han /hendes kulturelle baggrund. Dvs. det den voksne synes er super duper.... ikke nødvendig vis falder i børn og unges smag..

Og det ved vi jo egentligt godt..hvem har ikke prøvet at fortælle sine egne børn om det man lavede og gik op i da man selv var barn ...gaaaabbb har jeg ihvertfald hørt baggrundskoret kommentere.

Med splattende dullehilsen

Dorte Sophie